Semalam, semasa AJL encik suami bersuara,

"Artis-artis ni kalau ada program macam ni mesti nak buat rambut kan."

"Yelah, nak jalan atas red karpet. Kena la cantik."

Betapa rambut tu antara aset yang perlu dijaga.
Jangan kata yang free hair.
Yang bertudung pun sama kena jaga rambut.
Yelah seharian rambut terperap dalam tudung.
Kalau tak dijaga boleh rosak jugak.

Jangan kata perempuan
Lelaki pun sama naik
Mementingkan penjagaan rambut.

Semalam, semasa AJL encik suami bersuara, "Artis-artis ni kalau ada program macam ni mesti nak buat rambut kan." "Yelah, ...



Sharing kali ni untuk korang yang dah gatai tangan sangat nak picit jerawat.
Sampaikan tips TIPS NAK ELAKKAN TANGAN DARIPADA SUKA PICIT JERAWAT semalam pun tak lut kat korang.

Ini dia step by step cara picit jerawat yang selamat tanpa meninggalkan parut.

1. Pastikan cuci tangan bersih-bersih.
Sebab jari jemari kita ni banyak kuman yang kita sendiri tak nampak

2. Gunakan sarung tangan ataupon boleh lapik jari dengan menggunakan tisu.

3. Pastikan cuci muka dari segala mekap. Guna makeup remover dan basuh bersih-bersih untuk mengelakkan bakteria terus masuk ke dalam kulit

4. Cara ni wajib korang buat!
Seam kan dulu muka supaya kulit lebih lembut dan liang pori terbuka. Supaya mudah korang nak picit. Tak lah picit2 tapi tak keluar pon jerawat tu

5. Jangan picit guna kuku !!
Kenal pasti dulu mata jerawat terlebih dahulu.

6. Dah selesai picit?
Cuci muka bersih-bersih. Ambil ais dan ratakan seluruh wajah. Boleh terus apply serum.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat.

Untuk dapatkan lebih banyak lagi tips kecantikan boleh follow Una di facebook
Nurul Husna

#cikgucantik
#TipsBersamaCikguCantik

Sharing kali ni untuk korang yang dah gatai tangan sangat nak picit jerawat. Sampaikan tips  TIPS NAK ELAKKAN TANGAN DARIPADA SUKA PICI...

"Mami, cita-cita mami nak jadi apa?"

Tiba-tiba je tanya ni.
Kat sekolah belajar pasal cita-cita la tu.

"Mami, nak jadi mami la."

Anak bujang tu pun nak join jugak diskusi mami dengan kakak.

"Macam opah upin ipin ek mami. Opah upin ipin nak jadi opah."

Kakak : Mami, jawab betul-betul la.

Mami : Mami nak jadi arkitek.

Haa...berbelit lidah dia nak menyebut cita-cita mami. Hihihi..

Ni gerenti esok lusa tanya pasal hobi pulak.

Dulu masa sekolah cikgu cakap hobi tu aktiviti masa lapang.

So masa lapang Una suka berkebun.
Maka masa awal-awal tahun lepas menjadi la kebun bunga rose jepun ni.

Yang bestnya pokok rose jepun ni senang hidup.
Tak caya?
Nanti Una tunjukkan bukti.
Tapi kena rajin belai la.
Baru la meriah taman korang dengan warna warni bunga rose jepun ni.

Rose Jepun yang sedang berkembang mekar

Yang tak best nya.
Dia kembang pagi je.
Sebab tu ada setengah orang panggil bunga kembang pukul 10.
Dah petang-petang bunga dia kuncup.
So petang-petang tak berseri dah la.

Sekali sekala kena tanam semula.
Sebab akar dia senang rosak.

Tapi tu dulu.
Masa peknen kan Aaira tak sempat nak belai.
Yelah sebab tak ada masa lapang dah.
Hasilnya banyak spesis rose jepun Una dah mati.
Kalau batang nya still segah.
InsyaAllah boleh diselamatkan lagi.

Sekarang lagi la tak ada masa lapang.
Masa lapang dipenuhi dengan berkepit dengan si kecik ni je la.
Nak masak & mandi pun kena curi-curi masa.

"Mami, cita-cita mami nak jadi apa?" Tiba-tiba je tanya ni. Kat sekolah belajar pasal cita-cita la tu. "Mami, nak jadi m...

Serum rambut lelaki



Apakah itu Fury Serum?

Fury serum adalah serum rambut yang diperbuat khas untuk kaum lelaki dari khasit tembikai susu (honeydew)

Kenapa menggunakan tembikai susu?

Ini kerana tembikai susu mengandungi nutrien yang bagus untuk pertumbuhan rerambut/jambang di kalangan kaum lelaki.

Apakah bahan asas lain dalam Fury Serum?

Apakah itu Fury Serum? Fury serum adalah serum rambut yang diperbuat khas untuk kaum lelaki dari khasit tembikai susu (honeydew) Kena...


Pakar motivasi cakap dengan mengetahui gaya tidur seseorang je dah boleh tau personaliti dia.

3 orang AAQ ni mempunyai gaya tidur yang berbeza.

­čĺľKakak
Tidur dengan berkubukan bantal
Semua koleksi bantal yang ada nak bawak tidur sekali
Time tidur nak suruh mami temankan
Tapi bantal dia je dah guna separuh ruang

Orang yang macam ni
Dikatakan manja
Tak pandai berdikari

Pakar motivasi cakap dengan mengetahui gaya tidur seseorang je dah boleh tau personaliti dia. 3 orang AAQ ni mempunyai gaya tidur yang...


JANGAN GATAI TANGAN PICIT JERAWAT !!!

Jangan kata korang Una sendiri pun tak boleh duduk diam.
Tangan ni nak merayap je kat muka.
Bila tersentuh benjol-benjolan terus ke cermin nak tengok apa benda.

Bila detect je jerawat
Laju je nak picit.

JANGAN !!
SABAR SIKIT !!

Tahan nafsu tu.

Tahu tak korang?

JANGAN GATAI TANGAN PICIT JERAWAT !!! Jangan kata korang Una sendiri pun tak boleh duduk diam. Tangan ni nak merayap je kat muka....


Hai korang.. Malam ni Una nak story pasal isu picit jerawat.
Ramai kan yang suka picit jerawat?
Korang jangan amalkan tau kalau nak kulit bebas dari jerawat.

Dengan memicit 1 jerawat, akan tumbuh jerawat yang lain.
Sebab jangkitan bakteria dari kuku korang yang tak berapa nak bersih tu.

Bukan jerawat saja yang bercambah.
Kesan dari picit jerawat tu akan efek pada tona kulit korang.
Area sekitar jerawat tu akan jadi hitam. Pastu parut dia bukan boleh hilang sehari dua.
Makan minggu, bulan or silap hari bulan bertahun baru parut hilang sepenuhnya

Makanya kalo taknak kulit semakin teruk, tolong jangan picit jerawat.
Unless korang tau cara picit jerawat yg betul.
Untuk masalah kulit breakout, kulit kita ambik masa lebih kurang 4 bulan untuk fully recover. So jangan heran lah dalam tempoh 4 bulan tu jerawat silih berganti.

So kat bawah ni ada 5 tips untuk elakkan tangan daripada suka memicit jerawat.

Hai korang.. Malam ni Una nak story pasal isu picit jerawat. Ramai kan yang suka picit jerawat? Korang jangan amalkan tau kalau nak kul...