Menu 44 hari berpantang


Bagi ibu-ibu yang berpantang sendiri, biasanya minggu pertama macam2 idea menu berpantang datang kan..
Masuk minggu ke2 ulang balik resepi minggu pertama..
Last2 kehabisan idea.
Mujurlah time berpantang biasanya makan berselera..
So makan je apa yang ada.

Kompilasi ni Una buatkan khas untuk panduan ibu-ibu berpantang, encik suami, mak bidan dan termasuklah mereka2 yang tolong jaga orang berpantang.
Dan juga untuk persediaan diri sendiri jugak nanti.

Semoga bermanfaat yer..

Bagi ibu-ibu yang berpantang sendiri, biasanya minggu pertama macam2 idea menu berpantang datang kan.. Masuk minggu ke2 ulang balik res...


ESP adalah singkatan daripada Energizing Soy Protein.
Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. 
ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. (Dilarang dibancuh dengan minuman berkafein)
ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

ESP shaklee adalah antara produk shaklee yang sentiasa mendapat permintaan di kalangan rakyat Malaysia.
Sebab itulah ianya antara HOT SELLER produk shaklee.

Kenapa la ESP Shaklee ni menjadi fenomena & pilihan di kalangan rakyat Malaysia?

ESP adalah singkatan daripada Energizing Soy Protein. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berb...

Produk baby shaklee


Pengalaman 2 anak Una..masa dalam pantang kulit diorang sangat sensitif...
(Rasanya mana2 bayi pun macam tu kot..)

Bila salah guna sabun mandian...
kulit jadi merah..beruam dan kering..
(Mungkin gatal..tapi sebab baby diorang tak pandai bagitau lagi...)

Masa berpantang kan kakak...
Macam produk say try..
Sampai la ada seorang ibu suggest suruh guna sabun mandian jenama seba made..
Baru la ok..

So masa berpantang kan aisar memang sabun tu je la jadi pilihan Una...

Pengalaman 2 anak Una..masa dalam pantang kulit diorang sangat sensitif... (Rasanya mana2 bayi pun macam tu kot..) Bila salah guna sa...



Bila shaklee umumkan bahawa sepanjang bulan November ada promosi less 5% dengan pembelian vivix twinpack Una sangat2 excited...
Yelah..bulan ni mak yong bakal meletop..
So cadangnya nak la berpantang dengan vivix..
Nak rasai kelainan berpantang dengan vivix pulak..
So bila ada promosi macam ni memang untung sangat la..
Daripada harga RM402.80 (harga untuk ahli shaklee sahaja) boleh dapat RM3++ sahaja untuk 1 botol..

Bila shaklee umumkan bahawa sepanjang bulan November ada promosi less 5% dengan pembelian vivix twinpack Una sangat2 excited... Yelah.....

Turunkan berat badan semasa berpantang


Sempena mengambil mood nak berpantang tak lama lagi.
Una nak ambil kesempatan nak share 5 langkah  untuk kurus semasa berpantang dengan cepat.

Sebab time berpantang ni la bonus untuk ibu-ibu dapatkan kembali berat badan macam zaman anak dara dulu.
Kalau tak dijaga dari masa berpantang ni memang payah la nak kurus balik.
Dan yang paling penting kat bahagian perut yang dah menggelebeh tu memang susah la nak slim balik..
Bukan tak boleh slim langsung cuma ambil masa yang lebih lama berbanding kalau start dari dalam berpantang lagi.

So apa 5 langkah tu?

Sempena mengambil mood nak berpantang tak lama lagi. Una nak ambil kesempatan nak share 5 langkah  untuk kurus semasa berpantang dengan...


Saya nak share 1 kisah..
Ada yang sudi dengar & baca tak?

Lebih kurang tahun lepas..
Una dapat pm dari customer yang nak order ostematrix..
Katanya tulang pergelangan tangan dia retak..
Punca retak bukanlah sebab jatuh ke apa..
Sebab kena urut..
Dan tukang urut tu pulak diri sendiri je..

Saya nak share 1 kisah.. Ada yang sudi dengar & baca tak? Lebih kurang tahun lepas.. Una dapat pm dari customer yang nak order os...



Pagi2 ni nak tanya soalan sikit kat korang...

Pernah tak korang alami situasi macam ni?

Tengah sedap2 duduk..lepas tu bangun dengan tiba-tiba nak terberak ke minum air ke..
Terus jadi gelap mata..
Nak terjatuh pun ada..
Tapi tak lama..
Dalam 2,3 saat je..

Pagi2 ni nak tanya soalan sikit kat korang... Pernah tak korang alami situasi macam ni? Tengah sedap2 duduk..lepas tu bangun dengan ...