Perempuan dan shopping..
Memang kawan baik..

Ada yang suka collect handbag..
Asal LV ada keluarkan koleksi baru mesti nak beli..

Ada yang suka buat koleksi kasut..
Warna kasut mesti sama dengan warna baju..
Kalau baju pink..
Pink la kasut nya.
Belum lagi high heel nya..
Kasut sport nya.
Sandal nya..
Selipar jamban nya..
Kasut je penuh 1 bilik..

Perempuan dan shopping.. Memang kawan baik.. Ada yang suka collect handbag.. Asal LV ada keluarkan koleksi baru mesti nak beli.. Ada y...

Biasanya selepas bersalin, badan ibu berada dalam keadaan sangat lemah.
Yelah..semasa proses nak melahirkan dah banyak tenaga dah digunakan.
Biasanya boleh berlarutan sehingga seminggu selepas bersalin.

Kalau la keadaan macam ni berterusan sampai habis berpantang...macam mana la ibu-ibu nak jaga diri dan bayi yang dilahirkan.
Itu pun kalau tu bayi pertama.
Kalau dah anak ke3 macam saya ni..
Memang kena gagah jugak la..
Tambah-tambah kalau kena berpantang sendiri pulak.

Biasanya selepas bersalin, badan ibu berada dalam keadaan sangat lemah. Yelah..semasa proses nak melahirkan dah banyak tenaga dah digunakan...


Tonsil sebenarnya adalah sebahagian sistem pertahanan badan kita. Tonsil bertindak untuk menghalang bakteria yang cuba masuk melalui saluran penafasan kita.

Apabila tonsil dijangkiti kuman ataupun bakteria, ia akan membengkak dan menyebabkan kita sakit dan susah untuk menelan makanan. Ia boleh membawa kepada demam-demam, batuk, pening dan muntah-muntah.

Lebih teruk, bengkak tonsil ini akan menyempitkan saluran penafasan kita dan akan menyebabkan nafas berbau.

Bengkak tonsil akan surut secara semulajadi tetapi dengan pengambilan antibiotik akan mempercepat proses penyembuhan. Tonsil akan bengkak berulang kali jika sistem pertahanan badan lemah kerana jangkitan kuman.

Dan sebenarnya ada kes yang kritikal apabila tonsil membengkak hingga teruk dan jangkitan kuman merebak ke organ dalaman penting iaitu ke bahagian jantung dan buah pinggang.

Dengan pengambilan nutriferon bukan sahaja dapat memperbaiki masalah tonsil bahkan dapat mempertahankan tubuh daripada serangan bakteria pembawa penyakit yang lain.

Bengkak tonsil kerap dialami oleh anak.
Tapi orang dewasa pun tak terkecuali.
Ini kerana antibodi anak-anak

Ibu-ibu yang mempunyai anak yang kerap demam especially musim raya ni elok sangat la sentiasa bekalkan nutriferon ni di rumah.

~~>>>Seorang ibu cuba untuk bagi yang terbaik untuk anak2. Tapi keadaan buatkan ianya terbatas. Jadi biarkan nutriferon membantu..~~<<

Untuk lebih lanjut tentang nutriferon ni boleh teruskan membaca DI SINI.


TESTIMONI NUTRIFERON








Tonsil sebenarnya adalah sebahagian sistem pertahanan badan kita. Tonsil bertindak untuk menghalang bakteria yang cuba masuk melalui salu...

Bagi anda yang pernah ada pengalaman samada diri sendiri atau ahli keluarga yang disuspek atau dijangkit demam denggi...
Perkara utama yang doktor akan buat adalah untuk ambil sampel darah.

Ini kerana bagi mengesan bacaan platelet darah.
Biasanya mereka yang dijangkiti demam denggi akan menunjukkan bacaan platelet darah yang rendah.
Ini kerana virus denggi lebih cepat merebak dalam keadaan pH darah yang berasid.

Cara-cara nak naikkan bacaan platelet darah

✔Minum air suam dengan banyak.

Sel-sel darah terdiri dari air dan protein. sekiranya anda mengambil banyak air,ia akan meningkatkan penghasilan sel darah sekaligus meningkatkan jumlah platelet.

Selain itu boleh juga mengambil minuman isotonik BEBAS GULA seperti Performance drink.
Ini kerana performance drink dapat membekalkan bendalir dalam badan dengan cepat bagi mengelakkan dehidrasi.
Biasanya mereka yang menghidap demam denggi kerap muntah.

 ✔ Ambil Nutriferon shaklee

Nutriferon sangat dikenali ebagai sumber interferon untuk bantu meningkatkan sistem imun melawan virus.

✔ Rehat yang secukupnya

✔Ambil makanan yang mengandungi omega 3

Omega 3 membantu meningkatkan kandungan platelet dalam darah.
Selain banyakkan mengambil makanan yang mengandungi omega 3 seperti ikan salmon..cara mudah adalah dengan mengambil omega guard shaklee.

Bagi anda yang pernah ada pengalaman samada diri sendiri atau ahli keluarga yang disuspek atau dijangkit demam denggi... Perkara utama yang...



Amalan rohani yang saya selalu amalkan bila STRESS ialah;

BACA AL-QURAN

Seeloknya mulakan hari kita dengan membaca Al-Quran.
Sebaik-baiknya selepas solat subuh, pada waktu pagi sebelum memulakan kerja.

Al-Quran adalah mukjizat yang terbesar, InsyaaAllah dengan membacanya memberi ketenangan kepada sesiapa yang membacanya.

Amalan rohani yang saya selalu amalkan bila STRESS ialah; BACA AL-QURAN Seeloknya mulakan hari kita dengan membaca Al-Quran. Sebaik...

Produk turunkan kolesterol

~TUBUH BADAN RAMPING PUN TINGGI KOLESTEROL~

Beberapa bulan lepas saya terima personal whatsapp dari salah seorang sahabat.
Beliau baru je mula-mula nak berjinak-jinak dengan suplemen shaklee.
Tapi untuk permulaan ni beliau hanya mengamalkan set cantik shaklee.
Umur dah hampir 30an jeragat dah mula naik di wajah

Orang nya cantik..
Bertubuh langsing..
Aktif..
Rajin bersenam..
Hampir setiap hujung minggu aktif berzumba dengan geng-geng 1 ofis nya.

Dengan gaya hidupnya yang aktif mestilah sihat-sihat je..
Tak pernah ada history kencing manis, darah tinggi dan masalah jantung.
Tetapi hasil keputusan daripada check up baru-baru ni menunjukkan bacaan kolesterol tinggi.

~TUBUH BADAN RAMPING PUN TINGGI KOLESTEROL~ Beberapa bulan lepas saya terima personal whatsapp dari salah seorang sahabat. Beliau bar...

Tips hamil wanita gemuk

Betul ke wanita gemuk susah nak hamil?
Kata orang sebab lemak di dalam badan membuatkan tiub fillopio tersumbat.
Tu yang mengurangkan kesuburan.
Betul ke idok?

Baru-baru ni pun dalam group di facebook saya ada terbaca salah seorang ibu yang bertubuh besar berkongsi rezeki beliau berjaya hamil dan melahirkan bayi yang kini berusia 6 bulan pun.
Jadi, susah atau tidak untuk hamil..
Subur atau tidak..
Semua rezeki dari Allah..
Kita tak boleh menidakkan.
Ada je wanita yang mempunyai berat sehingga 100kg tetapi masih berjaya hamil sehingga kelahiran pun..

Betul ke wanita gemuk susah nak hamil? Kata orang sebab lemak di dalam badan membuatkan tiub fillopio tersumbat. Tu yang mengurangkan ...