Lebih kurang 10 tahun lalu
Una pernah bekerja di salah sebuah Urusetia Yapeim sebagai penceramah.

Boleh dikatakan setiap minggu kena outstation.
Tapi bukan pasal tu yang Una nak share ni.

Dalam ceramah
Kami dipertanggungjawab kan untuk memberi penekanan mengenai kelebihan beramal jariah @ bersedekah.
Yang mana bersedekah merupakah salah 1 amalan yang menjadi bekalan kita di akhirat nanti.

Selain itu ada 2 lagi bekalan untuk harta untuk kita bawa
Iaitu;

Lebih kurang 10 tahun lalu Una pernah bekerja di salah sebuah Urusetia Yapeim sebagai penceramah. Boleh dikatakan setiap minggu kena outs...



Kita biasa dengar yang mana kalau nak kurus
Digalakkan buat detox dulu
Baru la cepat kurus
Cepat turun berat badan
Cepat nampak hasil

Yang sebenarnya kalau korang nak kulit cantik pun kena buat detox jugak.
Expecially yang pernah alami muka breakout sebab salah guna produk skincare
Tersalah guna krim kilo ke
Supaya logam berat yang dah meresap masuk sel kulit
Hatta salur darah tu
Dapat dikeluarkan lebih cepat.

Lagi 1

Kita biasa dengar yang mana kalau nak kurus Digalakkan buat detox dulu Baru la cepat kurus Cepat turun berat badan Cepat nampak hasi...


2,3 hari ni asyik muncul post kawan-kawan di wall fb berkongsi ahli keluarga (anak-anak, suami dan diri sendiri) yang tak berapa sihat.

Alhamdulillah
Buat masa ni Una dan anak-anak diberikan kesihatan yang baik.
Susah hati kalau anak-anak tak sihat.
Especially kakak
Nanti dia ketinggalan pelajaran di sekolah.
Even kalau tak datang tuisyen pun mami rasa rugi.

Biasanya mami akan standby nutriferon di rumah untuk anak-anak.
Bila diorang menunjukkan tanda-tanda tak sihat macam;
Mengadu sakit kepala
Terbaring je
Tak aktif
Badan panas

Cepat-cepat Una suruh diorang ambil sesacet nutriferon ni.
Alhamdulillah cepat kebah.



Tapi kalau dah betul-betul demam baru bagi
Alamatnya lambat la nak sihat
Lama la demamnya.

Bila anak-anak sihat
Boleh la planning agenda untuk cuti sekolah.

Kenapa Una pilih nutriferon?
Jemput baca penjelasan lebih lanjut dalam artikel ni↩
⏩⏩https://bit.ly/2wgXBu7

2,3 hari ni asyik muncul post kawan-kawan di wall fb berkongsi ahli keluarga (anak-anak, suami dan diri sendiri) yang tak berapa sihat. ...

Mentor bisnes shaklee

#1 – Kongsi Pengalaman Secara Langsung

Pengalaman adalah sesuatu yang tidak mampu dibeli malah dapat diperoleh daripada buku. Mungkin ada yang membukukan pengalaman perniagaan masing-masing, namun pastinya ada perbezaan yang ketara sekiranya anda mendengar daripada butir bicara mentor anda sendiri.

Selain itu, tidak semua pengalaman mentor dapat anda baca di dalam buku malah di kaca televisyen. Tetapi pengalaman-pengalaman yang begitu terhad untuk anda perolehi daripada mana-mana sumber kecuali semasa sesi mentoring.

#2 – Jalan Pintar Untuk Berjaya

#1 – Kongsi Pengalaman Secara Langsung Pengalaman adalah sesuatu yang tidak mampu dibeli malah dapat diperoleh daripada buku. Mungkin a...



Macam biasa lah setiap kali tiba bulan puasa
Awal puasa macam-macam la idea nak memasak datang
Masuk minggu ke3, dah stat dah kebuntuan idea.
Pergi bazar pusing 2,3 kali pun tak beli apa-apa lagi.
Balik rumah, keluarkan barang basah dari peti ais. Lama merenung ikan, ayam, daging tu.
Tak datang-datang idea nak memasak apa.

Oleh sebab dah ada yang share KOMPILASI MENU CADANGAN SEPANJANG BULAN PUASA tahun ni.
Una share dengan korang pulak.
Atleast tahun depan boleh cari balik.
Tingg print out dan tampal di dapur.
Dah tak payah pening-pening.

Selamat berpuasa.
Dan Selamat menjamu selera.

*HARI PERTAMA : KETAM MASAK LEMAK CILI API*

Macam biasa lah setiap kali tiba bulan puasa Awal puasa macam-macam la idea nak memasak datang Masuk minggu ke3, dah stat dah kebuntua...


Perasan tak kalau kita lepak makan-makan di sesetengah hotel, restoran & cafè..kita akan dihiburkan dengan alunan lagu.
Especially lagu yang sentimental la.

Tak pernah lagi la dipasang dengan lagu rock & black metal.
Boleh tercekik dibuatnya nanti.

So apa kaitan nya dengar lagu dengan turunkan berat badan ni?

Perasan tak kalau kita lepak makan-makan di sesetengah hotel, restoran & cafè..kita akan dihiburkan dengan alunan lagu. Especially l...

Tips ajar anak puasa penuh

Hari-hari biasa pun liat nak bangun pagi, macam manalah nak kejut anak2 ni bangun sahur bulan puasa nanti?

Ada tak mak2 yang pening kepala fikirkan situasi ni? Macam mana nak ajar anak berpuasa yang tentunya akan meletihkan si manja yang baru melakukannya pertama kali?

Dulu memang Una kerap alami situasi macam ni. Masa baru sorang anak bersekolah. Kejut bangun pagi nak pegi sekolah je mesti berperang. So tak lain tak bukan Una kena la jadi supermom dukung dia masuk bilik air dan mandikan. Dan dukung pulak keluar dari bilik air.

Tapi sekarang sekali panggil je terus sedar.

Apa Una buat?
Nak tau rahsia nya?

Teruskan membaca.

Hari-hari biasa pun liat nak bangun pagi, macam manalah nak kejut anak2 ni bangun sahur bulan puasa nanti? Ada tak mak2 yang pening kep...