Di pasaran kebanyakan gamma linolenic acid atau GLA ini dihasilkan dari EPO, Evening Promise Oil.

Tetapi di Shaklee pula, Shaklee mengekstrak GLA  dari borage yang mengandungi 2 kali ganda lebih GLA dalam EPO.

Borage juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Di pasaran kebanyakan gamma linolenic acid atau GLA ini dihasilkan dari EPO, Evening Promise Oil. Tetapi di Shaklee pula, Shaklee menge...



Walaupun dah hari 13 berpantang...tapi detik2 bersalin kan baby Aaira Annur Qaisara tetap mami ingat.

Paling tak boleh lupa detik 'skin to skin' dengan si cantik manis ni..(kalau bukan mak sendiri puji anak..sape lagi? Ye tak..)

Bila nurse letak je dia atas dada mami...terus je dia tercari-cari nak menyusu..
Dah jumpa je...bukan main semangat dia hisap...
Pada mulanya nurse bagi sejam je..
Tapi bila tengok dia tak lepas2 sampai 2 jam dia dengan mami..

Walaupun dah hari 13 berpantang...tapi detik2 bersalin kan baby Aaira Annur Qaisara tetap mami ingat. Paling tak boleh lupa detik '...

Perlukah ibu hamil ambil vitamin
Sumber : Instagram Jihan Muse

Kebanyakan ibu yang hamil beranggapan mereka memerlukan vitamin hanya untuk atasi masalah anemia dan sekadar perlukan asid folik bagi pertumbuhan bayi dalam kandungan.
Dulu pun Una sendiri fikir macam tu.
Asalkan HB ok..means ok la dah la tu.
Buat apa nak ambil suplemen lagi?
Lagipun doktor pun tak suruh pun.

Tahu tak ibu-ibu yang pengambilan suplemen / vitamin bukan sekadar untuk dapatkan HB yang cantik...bahkan lebih daripada tu?

Sumber : Instagram Jihan Muse Kebanyakan ibu yang hamil beranggapan mereka memerlukan vitamin hanya untuk atasi masalah anemia dan seka...



Mana2 ibu yang baru bersalin mesti akan ada masalah susu badan tak keluar kan...
Jangan kata korang...Una sendiri pun macam tu..

Akibatnya masa anak sulong...bacaan kuning terus naik...sampai kena warded..
Padahal masa tu baby baru 3-4 hari je..
Almaklumlah mak nya berdarah O...so sangat berisiko anak kena jaundis.

Mana2 ibu yang baru bersalin mesti akan ada masalah susu badan tak keluar kan... Jangan kata korang...Una sendiri pun macam tu.. Akib...



Bulan lepas Una ada up entri pasal ketidakpuasan hati Una sebab shaklee dah berlaku tidak adil kepada pengedar nya sendiri..
Gamaknya artikel tu sampai ke pihak management kot...kihkihkih...
(Boleh baca kat sini -->http://bit.ly/2j6n7ZY)

So bulan ni shaklee telah buat promosi untuk semua pengguna shaklee...tak kira lah samada shaklee's members or nonmember..
Di mana setiap;
✔pembelian 2 botol vivix akan dapat diskaun 5% dan
✔beli 6 botol vivix layak untuk dapatkan 1 botol vivix secara PERCUMA.

Bulan lepas Una ada up entri pasal ketidakpuasan hati Una sebab shaklee dah berlaku tidak adil kepada pengedar nya sendiri.. Gamaknya ...

Prostat merupakan sistem reproduksi lelaki dimana terdapat kalenjar prostat yang menghasilkan air mani yang mengandungi sperma.

Kanser kalenjar prostat adalah kanser yang terjadi apabila sel yang terdapat di prostat termutasi, membahagi dan tumbuh secara tidak terkawal.
Ia boleh merebak ke tempat lain di dalam tubuh dan mampu memusnahkan tisu normal yang lain.

Prostat merupakan sistem reproduksi lelaki dimana terdapat kalenjar prostat yang menghasilkan air mani yang mengandungi sperma. Kanser kal...

Menu 44 hari berpantang


Bagi ibu-ibu yang berpantang sendiri, biasanya minggu pertama macam2 idea menu berpantang datang kan..
Masuk minggu ke2 ulang balik resepi minggu pertama..
Last2 kehabisan idea.
Mujurlah time berpantang biasanya makan berselera..
So makan je apa yang ada.

Kompilasi ni Una buatkan khas untuk panduan ibu-ibu berpantang, encik suami, mak bidan dan termasuklah mereka2 yang tolong jaga orang berpantang.
Dan juga untuk persediaan diri sendiri jugak nanti.

Semoga bermanfaat yer..

Bagi ibu-ibu yang berpantang sendiri, biasanya minggu pertama macam2 idea menu berpantang datang kan.. Masuk minggu ke2 ulang balik res...